Zwangerschapsmassage

Het zwangere lichaam laten ontspannen: ervaar een zwangerschapsmassage.

De zwangerschap is een unieke tijd, zo ervaarde ik dat zelf ook. Maar het is ook een grote belasting voor het vrouwenlichaam. Niet alleen de hormoonhuishouding verandert en je buik groeit, maar ook banden worden kwetsbaarder en het bekkengebied is ook kwetsbaar. Dat alles kan bij sommige vrouwen tot vele klachten leiden.

Verlichten
Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijk een emotionele spanningen die je ervaart verminderen. Zo kan er onzekerheid, spanning en angst voor bijvoorbeeld de bevalling zijn of zit de aanstaande moeder gewoon niet lekker in haar vel.

Een massage maakt de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

Positieve effecten
Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap, zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling.

Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Ook leuk om als cadeau te geven! De zwangerschapsmassages worden in de salon in Tiel gegeven.

Bij alle massagevormen is het raadzaam om na de massage goed te drinken om de afvalstoffen te verwijderen.